10 Mayıs 2009 Pazar

Fenerler - Bölüm 3










Önemli! Beyaz bir sektörün kenarlarında olduğunu anlayabilirsiniz. Hangi kenarda olduğuna göre fenerin rengi hafif kırmızı veya yeşile dönebilir. Haritaya bak! Sektörlerin ayrım noktasında olacaksın ve bir mevkii hattın olacak! Fakat hava puslu ise bu hattın hassas olmayacağını aklınızdan çıkarmayın.


Tam karanlıkta A noktasından E noktasındaki marinaya seyir yapıyorsunuz. Önce doğru karakteristiği olan fenere baktığınıza, (iki kez kontrolden sonra) ve fener (1) beyaz sektörünün içinde seyir yapmakta olduğunuzdan emin olun. Önceden fener (2)'yi özelliklerinden dolayı saptamış olacaksınız. Fener 1'in beyaz sektörü içinde seyir yaparken fener 2 sektörlerinin önce kırmızıdan beyaza sonra da beyazdan yeşile döndüğünü gözlemleyeceksiniz. Fener 2'nin bir sonraki beyaz dilimine girdiğinizde 90* iskeleye ..


Durumun açığa çıkması için bu resimde beyaz sektörler sarı olarak gösterilmiştir.
dönüp bu sektörde güneydoğuya seyredeceksiniz. Bu noktada fener 3'ün karakteristiğini fark etmiş olmanız gerekir. Fener 3 sektörü kırmızıdan beyaza dönüşene kadar (C) Fener 2'nin beyaz sektöründe seyre devam edin. Sonra Fener 3'e doğru güneyinizde giriş fenerlerinizi görünceye kadar devam edeceksiniz (D). Güneye doğru E noktasına doğru gidip Marinaya girin. Bu A'dan E'ye emin seyir yoludur ama başka seçeneklerde vardır! A'dan batı kardinal işareti (F) ye doğru kılavuz ışıklarını tanıyıncaya (4) kadar giderseniz, kılavuz ışıklarına doğru viyalayıp dar boğazından devam ederek Fener 3'ün beyaz sektörüne ulaşırsınız. Fenere beyaz sektör içinde kalıp dikkatlice yaklaşın ve sonrasında marinanın giriş fenerlerini görünceye kadar feneri iskelenizde bırakarak devam edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder